Ragú v lasturách po lesnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 333 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 903 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 654.4 mg
 - Vláknina 1956.5 mg
 - Vitamín A 1956.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podusíme na másle s cibulí telecí játra a maso do změknutí. Pak maso a játra vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
Na másle podusíme žampiony, které jsme si nakrájeli na plátky a přidáme nakrájené maso a játra. Vše promícháme.
 - 
                                3
Šťávu z masa vydusíme, aby nám zbyl jen tuk, zaprášíme moukou a zasmažíme. Zalijeme vývarem, okořeníme paštikovým kořením a osolíme.
 - 
                                4
Vymícháme hustou omáčku a přecedíme ji. Do procezené omáčky přilijeme červené víno.
 - 
                                5
Polovinu omáčky promícháme s masem a dáváme do ohnivzdorných misek nebo lastur, které jsme předem vymazali máslem.
 - 
                                6
Zbylou omáčku v troubě zahřejeme a při podávání jí přeléváme ragú.
 - 
                                7