Bažant s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 622 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 246.6 mg
 - Draslík 1524.2 mg
 - Vláknina 16469.5 mg
 - Vitamín A 16469.5 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého bažanta osolíme a prošpikujeme nudličkami slaniny. Zbylou slaninu rozškvaříme.
 - 
                                2
Na rozškvařené slanině opečeme bažanta po všech stranách, posypeme kořením a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
 - 
                                3
Nakonec přidáme oloupaná, jádřinců zbavená jablka a dopečeme. Během pečení bažanta podléváme.