Bažant na víně s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 400 ml Víno červené
  • 1 ks Bažant obecný
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Jalovec
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1363 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 136 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 424.5 mg
  • Draslík 1666.2 mg
  • Vláknina 4010.8 mg
  • Vitamín A 4010.8 mg
  • Vitamín B6 3.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře očištěného bažanta naporcujeme, osolíme, opepříme a vložíme do rendlíku, v němž jsme rozškvařili drobně posekanou slaninu, zpěnili cibuli nakrájenou nadrobno a přidali máslo. Poté přilijeme polovinu vína, pod poklicí dusíme asi půl hodiny. Maso občas obrátíme. Do omáčky přidáme oloupaná a nastrouhaná jablka bez jádřinců, hřebíček, jalovec a vlijeme zbytek vína. Maso dusíme doměkka. Na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.

Komentáře k receptu