Kančí řízky na žampionech
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1034 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 104.7 mg
- Vláknina 1448 mg
- Vitamín A 1448 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme. 
- 
                                2Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, vložíme osolené řízky a krátce je po obou stranách osmahneme. Zaprášíme prosátou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přidáme mletý pepř. Za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka. 
- 
                                3Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a osmahneme je na slanině drobně nakrájené a částečně roztavené. Zastříkneme trochou procezené šťávy z masa, krátce podusíme a přidáme do šťávy k řízkům. 
- 
                                4Nakonec pokrm jen krátce podusíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        