Rolovaný jelení špíz
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 30 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 164 mg
- Draslík 530 mg
- Vláknina 354.8 mg
- Vitamín A 354.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytou jelení kýtu rozkrojíme na plát, rozklepeme do šířky, osolíme, opepříme a okořeníme. Poklademe anglickou slaninou, plátky šunky a svineme do rolády. Roládu nakrájíme na kolečka, která na šířku napichujeme na špízy - asi 4 kolečka na porci. 
- 
                                2Špízy zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném oleji, vložíme je do pekáčku a zvolna dopékáme ve vyhřáté troubě. 
- 
                                3Výpek v pánvi zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a přilijeme sherry. Šťávu nalijeme přes cedník na maso, které udusíme doměkka. 
- 
                                4Podáváme s bramborovými plackami nebo kroketami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        