Srnčí kýta na slanině
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 33 g
- Sodík 586 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 141.5 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kousky. 
- 
                                2Srnčí kýtu omyjeme, zbavíme blan, osušíme a naporcujeme ji na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme. 
- 
                                3V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou slaninu a cibuli, pak přidáme plátky masa, podlijeme je pivem s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dochutíme ji pepřem a solí. 
- 
                                4Plátky srnčí kýty rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        