Zapékaná nádivka pro zvěřinové paštiky
Suroviny
- 60 g Játra husí
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Slanina vepřová
 - 30 g Lanýž
 - 125 g Zaječí maso
 - 125 g Játra zaječí
 - 50 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Víno madeira
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Tymián sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 549 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 547 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 425.5 mg
 - Draslík 583 mg
 - Vláknina 765 mg
 - Vitamín A 765 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso, slaninu a játra pokrájíme na kostičky, lanýže a šalotku nadrobno.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme polovinu množství másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme pokrájené maso a kráce orestujeme. Nyní přidáme játra, šalotku, lanýže, tymián, bobkový list, opepříme a osolíme. Promícháme a restujeme ještě tři až pět minut.
 - 
                                3
Směs v pánvi můžeme buď rozmixovat nebo rozemlít na masovém strojku.
 - 
                                4
Do mleté směsi přidáme uvařená a rozmělněná husí játra, žloutky, druhou polovinu másla, přilijeme víno, vývar a zasypeme moukou. Řádně promícháme, vložíme do pekáčku, uhladíme stěrkou a zapékáme asi půl hodiny.