Zaječí terina s hřiby
Suroviny
- 50 g Lišky čerstvé
 - 300 g Zaječí maso
 - 200 g Anglická slanina
 - 200 g Vepřová plec
 - 75 g Sádlo syrové
 - 200 g Rybíz červený
 - 100 g Hříbky čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Paštikové koření
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Salát kadeřavý
 - 1 dl Víno madeira
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 766 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 209.4 mg
 - Draslík 991.7 mg
 - Vláknina 5650.3 mg
 - Vitamín A 5650.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté zaječí a vepřové maso pokrájíme na kousky a dáme do mísy. Vepřové maso pomeleme a spojíme se zaječím masem. Přidáme čisté syrové sádlo pokrájené na malé kousky. Očištěné a omyté čerstvé hřiby a lišky pokrájíme nadrobno a přidáme je k masu. Doložíme sůl, pepř, červené víno Madeiru, vejce, paštikové koření a omytou, drobně pokrájenou petrželku. Směs dobře promícháme.
 - 
                                2
Formu na terinu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme mletou směsí. Paštiku zakryjeme plátky anglické slaniny, zakryjeme víkem a formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 175°C téměř 80 minut.
 - 
                                3
Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 10 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme obložený kadeřavým salátem a červeným rybízem.