Zaječí guláš na pivu
Suroviny
- 1500 g Zaječí maso
 - 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
 - 800 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Muškátový květ
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 384 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 202.5 mg
 - Draslík 966.4 mg
 - Vláknina 299.8 mg
 - Vitamín A 299.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky, česnek propasírujeme, tvrdý chleba nastrouháme.
 - 
                                2
Maso orestujeme na sádle, vmícháme polovinu piva a za občasného míchání pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a odložíme. Šťávu zredukujeme na tuk, vsypeme mouku, zarestujeme, přimícháme nastrouhaný chleba, vlijeme zbylé pivo, rozšleháme a dobře provaříme. Asi po patnácti minutách omáčku rozmixujeme, ochutíme kořením a česnekem. Do omáčky vložíme zpět maso a povaříme.