Zaječí předek načerno
Suroviny
- 800 g Zaječí maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.15 ks Celer bulvový
 - 3 ks Nové koření celé
 - 1 ks Hřebíček
 - 2 ks Bobkový list
 - 5 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 hrst Hrozinky
 - 1 hrst Mandle
 - 1 hrst Švestky sušené
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 368 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 174 mg
 - Draslík 1927.7 mg
 - Vláknina 40058.2 mg
 - Vitamín A 40058.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 64.2 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozporcujeme a odblaníme zaječí předek, na 100g másla osmažíme nakrájenou zeleninu. Dáme na ni porce zajíce a zprudka osmahneme.
 - 
                                2
Podlijeme vodou, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a hřebíček. Podléváme a dusíme do změkknutí.
 - 
                                3
Mandle spaříme a oloupeme, rozpůlíme a rozinky a švestky také spaříme.
 - 
                                4
Když je maso měkké, vyndáme ho a omáčku se zeleninou rozmixujeme.
 - 
                                5
Ze zbytku másla a mouky uděláme jíšku a zahustíme omáčku.
 - 
                                6
Karamel připravíme ze 2 lžic cukru, do omáčky přidáme švestky, rozinky, mandle i karamel a vše vaříme 15 minut.
 - 
                                7
Dochutíme citronem, solí a worcesterem a podáváme.