Bruschetta s mátou a fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 222.8 mg
 - Vláknina 6074.5 mg
 - Vitamín A 6074.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přepůlené fazolky a česnek vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 6 minut. Propláchneme studenou vodou a nechám okapat.
 - 
                                2
Do mixéru vložíme fazolky, česnek a citrónovou šťávu, pomalu mixujeme a přilijeme tolik oleje, až vznikne jemná hladká hmota.
 - 
                                3
Do směsi přidáme polovinu máty a olivy, opepříme a osolíme.
 - 
                                4
Ciabattu opečeme z obou stran do zlatova, necháme zchladnout a jednu stranu potřeme směsí a posypeme zbytkem máty.