Mořský okoun se zeleninou
Suroviny
- 600 g Okoun - filety
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Lilek
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Rajčata
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 0.5 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 5 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Sůl mořská
 - 0.4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1204 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 367.5 mg
 - Vláknina 7340.3 mg
 - Vitamín A 7340.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a papriku nakrájíme na kousky a na přibližně velké kousky nakrájíme i lilek a cukety, posypeme solí a necháme 30 minut odpočinout, dokud nepustí šťávu. Potom opláchneme pod studenou tekoucí vodou a za pomoci papírových utěrek osušíme.
 - 
                                2
Cibuli a česnek opékáme 10 minut na mírném ohni v hrnci s rozehřátým olejem, potom přidáme papriky, cukety a lilek, osolíme, opepříme, zamícháme a přiklopené velmi zvolna dusíme 30 minut. Přidáme rajčata a dusíme ještě 15 minut.
 - 
                                3
Zálivku připravíme mírným rozmixováním bazalky, česneku a poloviny olivového oleje. Potom vmícháme zbývající olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a odložíme.
 - 
                                4
Na pánvi rozehřáté na vysokou teplotu opékáme 3-4 minuty z každé strany osolené, opepřené a trochou oleje potřené filety z mořského okouna. Nejdříve opékáme stranu z kůží a rybu obracíme velmi opatrně, aby se nám nerozpadla.
 - 
                                5
Na talíře rozdělíme zeleninovou směs, do které jsme ještě vmíchali bazalku, na ni položíme rybu, okolo nalijeme zálivku a servírujeme.