Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami
Suroviny
- 250 g Chřest bílý
 - 250 g Mrkev kořen
 - 120 g Fazole bílé
 - 60 g Ančovičky konzervované
 - 165 ml Olej olivový
 - 10 ml Ocet vinný
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Citronová kůra
 - 2 ks Paprika červená
 - 12 ks Vejce křepelčí
 - 5 stroužek Česnek
 - 0.25 kg Brambory
 - 1.5 šálek Olivy černé
 - 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Řeřicha
 - 1.5 polévková lžíce Estragon
 - 1 polévková lžíce Brandy peach
 - 2 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 136 g
 - Sodík 65564 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 317.6 mg
 - Draslík 950.9 mg
 - Vláknina 21650.7 mg
 - Vitamín A 21650.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky.
 - 
                                2
Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat.
 - 
                                3
Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme.
 - 
                                4
Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami.