Tahínový dip s lilkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 88 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 448.1 mg
 - Vláknina 13224.5 mg
 - Vitamín A 13224.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky propícháme ze všech stran vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 stupňů C cca 30 min doměkka. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme česnek a nasekáme nahrubo.
 - 
                                3
Lilky podélně rozřízneme a lžící vydlabeme dužinu. V mixéru ji rozmixujeme společně s česnekem, citronovou šťávou a lžící olivového oleje na hladkou kaši. Vmícháme omáčku Tahina, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Dip dáme do mísy, zakryjeme a necháme 2 hodiny vychladit v lednici. Před podáváním pokapeme zbytkem oleje, dozdobíme nasekanou petrželkou a olivami.