Salmorejo
Suroviny
- 115 g Chléb toastový
 - 50 g Šunka Serrano
 - 90 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 609 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 614.4 mg
 - Vláknina 8159.8 mg
 - Vitamín A 8159.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chlebovou střídku natrháme na kousky, pokapeme olejem a octem, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
 - 
                                2
Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku, nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata a větší část oloupané, na kostičky nakrájené okurky vložíme do mixeru, přilijeme vodu a rozmixujeme na pyré. Přidáme chléb a znovu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Polévku necháme nejméně 30 minut v chladničce.
 - 
                                4
Při podávání každou porci ozdobíme uvařeným, nasekaným vejcem, na nudličky nakrájenou šunkou, kostičkami okurky a pokapeme olejem.