Kaviárové palačinky
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Kaviár
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Sůl
 - 1 dl Mléko plnotučné
 - 4 polévková lžíce Minerální voda perlivá
 - 0.04 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1.12 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 268 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 150.6 mg
 - Draslík 89.5 mg
 - Vláknina 3988 mg
 - Vitamín A 3988 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 163.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme kopr, drobné lístky odložíme na ozdobu. Chemicky neošetřený citron nakrájíme na plátky, které rozkrájíme na trojúhelníčky.
 - 
                                2
Do mísy dáme mouku, vejce, špetku soli, 2 lžičky cukru, mléko, 1 lžíci rozpuštěného másla a minerální vodu. Vše dohladka tyčovým mixérem rozmixujeme.
 - 
                                3
Na pánvi si rozehřejeme máslo s olejem (musí mít správnou teplotu, ale nesmí se z něj kouřit), a malou naběračkou vlijeme těsto na pánev. Pohybem pánve necháme těsto roztéct, těsto by mělo být co nejtenčí. Smažíme z obou stran dozlatova.
 - 
                                4
Teplé palačinky složíme do trojúhelníčků, ozdobně je položíme na talíř, střídavě ozdobíme červeným a černým kaviárem, snítkou kopru a do středu položíme nakrájené plátky citronů.
 - 
                                5
Palačinky servírujeme teplé.