Králičí hřbet s liščí omáčkou
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Strouhanka
 - 400 g Lišky čerstvé
 - 400 g Králík hřbet
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 80 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 925 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 190 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 132.7 mg
 - Draslík 198.9 mg
 - Vláknina 4587.9 mg
 - Vitamín A 4587.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme 40ml oleje, pepř se solí a směs důkladně vetřeme do očištěných králičích hřbetů. Maso zabalíme do vakuovaného obalu a pět minut vaříme (tzv. metoda sous-vide) ve vodní lázni po dobu 5 minut při teplotě 70 stupňů.
 - 
                                2
Maso vyndáme z obalu, obalíme do strouhanky a smažíme na rozpáleném oleji, dokud není strouhanka křupavá.
 - 
                                3
Lišky očistíme od nečistot a polovinu z nich nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou šalotku a orestujeme tři minuty na másle. Přidáme sůl, pepř, kmín a smetanu. Na mírném ohni vaříme deset minut. Poté obsah pánve dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.
 - 
                                4
Zbylé lišky orestujeme spolu s mátou a použijeme na dekoraci.
 - 
                                5
V míse smícháme vejce, mouku, zbylý olivový olej a dobře promícháme. Z těsta vytvoříme ravioly a v osolené vodě je vaříme tři minuty.
 - 
                                6
Na talíře upravíme králičí hřbet, ravioly, liščí omáčku a podáváme.