Petrželová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 274 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 26.8 mg
 - Draslík 431.8 mg
 - Vláknina 4357.5 mg
 - Vitamín A 4357.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Suroviny na pastu rozmixujeme dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme olejem. Pastu uchováváme v lednici, vydrží až 3 týdny.
 - 
                                2
Na omáčku ustrouháme parmazán, v trošce smetany rozšleháme solamyl, všechny suroviny na omáčku rozmícháme a povaříme.
 - 
                                3
Do omáčky přidáme 2 lžíce petrželové nati a podáváme.