Bramborový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 59.3 mg
 - Draslík 205.3 mg
 - Vláknina 4982 mg
 - Vitamín A 4982 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí rozdrobíme se špetkou cukru, 100g mouky a 1/16 l vlažného mléka - necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Máslo utřeme se zbylým cukrem, vejcem, špetkou soli a kůrou z citronu a pomeranče. Ohřátou mouku prosijeme na vál. Brambory předem uvařené oloupeme, prolisujeme a smícháme s máslovou směsí. Přidáme kvásek, hrozinky, mouku a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                3
Z těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na vymaštěný plech a necháme ještě vykynout, až nabydou o polovinu.
 - 
                                4
Těsto potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme.