Polévka ovarová se smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Vepřová hlava
  • 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vepřové nožičky
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 5.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 814 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 295.8 mg
  • Draslík 358.6 mg
  • Vláknina 4736.8 mg
  • Vitamín A 4736.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nasekáme na kousky a dáme vařit s 1 1/2l vody. Osolíme, okyselíme octem, přidáme tymián a bobkový list a maso uvaříme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme a polévku zcedíme. Mouku rozmícháme s vodou, vlijeme do polévky a povaříme 10 minut. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme do polévky. Nakonec vlijeme rozmíchanou kyselou smetanu.

  • 3

    Podáváme s topinkami z černého chleba.

Komentáře k receptu