Mléčná kedlubnová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 120.6 mg
 - Vláknina 3108.5 mg
 - Vitamín A 3108.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané kedlubny nakrájíme na hranolky, osolíme a dusíme v malém množství vody doměkka.
 - 
                                2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Po chvíli přidáme měkké kedlubny i s vývarem, kostku bujónu, pepř a špetku muškátového oříšku. Vše chvíli povaříme.
 - 
                                3
Do polévky nalijeme mléko, přihřejeme téměř k varu a odstavíme. Nakonec do polévky vsypeme nasekané malé kedlubnové lístečky.
 - 
                                4
Ihned podáváme.