Jahelník s čerstvým ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 167 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 99 g
 - Cholesterol 68.6 mg
 - Draslík 1161 mg
 - Vláknina 22519.6 mg
 - Vitamín A 22519.6 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 9.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do půl litru vroucí osolené vody vložíme jáhly a mírným varem vaříme 20 minut. Uvařené necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupané banány nakrájíme na kolečka, smícháme se smetanou, rozinkami, okořeníme anýzem a hřebíčkem.
 - 
                                3
Na pánvi orestujeme slunečnicová semínka bez tuku.
 - 
                                4
Uvařené jáhly smícháme s banánovou směsí, naservírujeme na talíř a posypeme slunečnicovými semínky.