Pstruh po podgoricku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.05 l Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 119.4 mg
  • Draslík 767.6 mg
  • Vláknina 441 mg
  • Vitamín A 441 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme. Ryby osolíme, lehce obalíme v hladké mouce a po obou stranách opečeme ve větším množství oleje.

  • 2

    Oloupaný česnek a omytou petržel nasekáme nadrobno a promícháme se zakysanou smetanou.

  • 3

    Pstruhy rozdělíme na poloviny a páteř vyjmeme. Porce upravíme na talíře a polijeme připravenou smetanovou zálivkou.

Komentáře k receptu