Tvarohové knedlíčky do polévky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Tvaroh jemný
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.11 šálek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 20.6 mg
  • Vláknina 543.5 mg
  • Vitamín A 543.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh rozetřeme s nastrouhaným sýrem, osolíme a okořeníme pepřem a muškátem. Přidáme vejce a vrchovatou lžíci mouky a dobře promícháme.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé kulaté knedlíčky, obalíme je ve zbylé mouce a usmažíme na oleji.

Komentáře k receptu