Polévka z podmáslí se sýrovými toasty
Suroviny
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 4 krajíc Veka
 - 800 ml Mléko - podmáslí
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Polévkové koření
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Pšeničná krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 240 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 148.7 mg
 - Draslík 39.8 mg
 - Vláknina 182.8 mg
 - Vitamín A 182.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vařící vody s kmínem a solí zašleháme podmáslí rozmíchané s hladkou moukou a krupicí. Vše chvíli povaříme. Přidáme máslo, polévkové koření a podle chuti sůl. Do každé porce při podávání vložíme 1/2 natvrdo uvařeného vejce nakrájeného na kousky.
 - 
                                2
Polévku podáváme s teplými sýrovými toasty.
 - 
                                3
Příprava toastů: Plátky veky šikmo rozkrojíme na poloviny, potřeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Toasty krátce zapečeme v troubě.