Slonovinová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Vývar z hovězích kostí
  • 150 ml Želatina
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 909 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 502.1 mg
  • Draslík 918.1 mg
  • Vláknina 2503.4 mg
  • Vitamín A 2503.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme a podlijeme studeným vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Vaříme na velmi mírném ohni asi 1 hodinu. Vaříme odkryté, aby se část tekutiny odpařila. Podléváme jen v případě nutnosti.

  • 2

    Po 1 hodině přimícháme drůbeží vývar, ve kterém jsme rozmíchali masovou želatinu nebo rosol. Necháme ještě jednou projít varem a odstavíme.

  • 3

    Do odstavené omáčky vmícháme metlou 2 lžíce másla.

Komentáře k receptu