Salát z makaronů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špagety, Makarony
  • 50 g Šunka dušená
  • 50 g Sýr Čedar
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Okurky
  • 5 ks Ředkvička
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapie
  • 2 dl Jogurt bílý
  • 1.5 dl Majonéza
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 662 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 210.5 mg
  • Draslík 385.6 mg
  • Vláknina 5228.4 mg
  • Vitamín A 5228.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony dáme vařit do osolené vody podle návodu výrobce. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do mísy.

  • 2

    Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je a pokrájíme na nudličky. Stejně pokrájíme i šunku, tvrdý sýr a kyselé okurky. Papriku omyjeme, rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Všechny ingredience postupně přidáváme k těstovinám.

  • 3

    Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, odložíme do misky - ty použijeme až při servírování.

  • 4

    Připravíme si zálivku:

  • 5

    petrželovou a celerovou nať drobně pokrájíme, dáme do misky a přidáme majonézu, jogurt, sůl a pepř, dobře promícháme a polijeme jí salát v míse.

  • 6

    Opatrně, ale důkladně, makaronový salát promícháme, rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme ředkvičkami.

Komentáře k receptu