Nákyp z banánů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 150 g Cukr krupice
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 ks Banány
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 896 kcal
  • Sacharidy 179 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 163 g
  • Cholesterol 59.5 mg
  • Draslík 1886.8 mg
  • Vláknina 29791.2 mg
  • Vitamín A 29791.2 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře zralé banány oloupeme a nakrájíme napříč na tenké plátky, které v míse smícháme s hladkou moukou, cukrem, špetkou muškátového oříšku a rozehřátým máslem. Směs dáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Banánový nákyp zarovnáme širokým nožem a dáme péct na 30 minut do vyhřáté trouby. Pečeme při 160°C.

  • 2

    Upečený nákyp necháme chvíli vychladnout, pokrájíme ho na kostky, každou posypeme práškovým cukrem, ozdobíme šlehačkou a čerstvou jahodou a servírujeme.

Komentáře k receptu