Tagliatelle dle cara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 60 g Losos uzený
  • 20 g Kaviár
  • 40 g Šalotka
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Vodka
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 691 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 110.9 mg
  • Vláknina 4590 mg
  • Vitamín A 4590 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci uvaříme tagliatelle. Mezitím oloupeme šalotku a na jemno nasekáme. Uzeného lososa pokrájíme na plátky a odložíme stranou.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm nasekanou šalotku tak, aby nezhnědla. Přilijeme vodku a necháme ji prudce vyvařit.

  • 3

    Přilijeme smetanu a citronovou šťávu, přidáme špetku soli, vše při mírné teplotě povaříme, dokud se polovina tekutiny nevyvaří. Pak přidáme plátky uzeného lososa. Až budou tagliatelle al dente, scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou, posypeme vše kaviárem a horké podáváme.

Komentáře k receptu