Kávová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 22.9 mg
 - Draslík 2061.1 mg
 - Vláknina 37733.3 mg
 - Vitamín A 37733.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nastrouháme čokoládu a odložíme ji. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou.
 - 
                                2
Hmotu upravíme do nádoby a 90 minut mrazíme. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu uložíme na 90 minut do mrazáku.
 - 
                                3
Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou opakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme.