Telecí řízky s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 2 cl Grappa
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 629 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 13.5 mg
  • Vláknina 189.8 mg
  • Vitamín A 189.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Do hrnce dáme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Převaříme a rozmixujeme na pyré.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo a telecí řízky na něm osmažíme 3 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

  • 3

    Omastek podlijeme grappou a necháme projít varem. Přidáme směs gorgonzoly a pažitku a necháme ztuhnout na krémovou omáčku. Na talíř naservírujeme telecí řízky a zalijeme gorgonzolovou omáčkou.

Komentáře k receptu