Fazole gigant v těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Fazole gigant
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Kečup
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 681 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 70.6 mg
  • Vláknina 27050 mg
  • Vitamín A 27050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole gigant necháme namočené ve vodě 6 hodin, zcedíme přilijeme čerstvou vodu a vaříme, dokud nejsou fazole měkké.

  • 2

    Mezitím připravíme v míse řídké těsto. Smícháme rajčatový protlak, mouku, vejce, sůl, pepř a vymícháme do hladkého těsta. Pokud je příliš husté, zředíme trochou vody.

  • 3

    Uvařené fazole zcedíme, necháme okapat a vhodíme do mísy s těstem. Každou fazoli dokonale omočíme v těstě, lžící nabíráme a podle velikosti pánve smažíme na dvě nebo více várek dozlatova. Servírujeme s dipem - podle chuti smícháme kečup se zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu