Indická bramborová polévka s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 šálek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 326.8 mg
  • Vláknina 4091 mg
  • Vitamín A 4091 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cca 5 minut na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a za stálého míchání restujeme ještě 1 minutu.

  • 2

    Smícháme mletý kmín a koriandr, s kurkumou, skořicí a 2 lžičkami studené vody. Vytvořenou pastu přidáme do hrnce, promícháme a cca 1 minutu osmažíme.

  • 3

    Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Poté vše dohladka promixujeme, vrátíme do hrnce, zvolna prohřejeme.

  • 4

    Rozdělíme do misek, dozdobíme jogurtem, čeným pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu