Indická bramborová polévka s cibulí
Suroviny
- 2 kávová lžička Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 šálek Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Jogurt bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 853 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 326.8 mg
- Vláknina 4091 mg
- Vitamín A 4091 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a cca 5 minut na něm orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a za stálého míchání restujeme ještě 1 minutu.
-
2
Smícháme mletý kmín a koriandr, s kurkumou, skořicí a 2 lžičkami studené vody. Vytvořenou pastu přidáme do hrnce, promícháme a cca 1 minutu osmažíme.
-
3
Zalijeme vývarem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Poté vše dohladka promixujeme, vrátíme do hrnce, zvolna prohřejeme.
-
4
Rozdělíme do misek, dozdobíme jogurtem, čeným pepřem a ihned podáváme.