Z tofu tempura

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Cuketa
  • 125 g Kukuřice cukrová
  • 125 g Mrkev kořen
  • 125 g Pórek
  • 225 g Sýr sójový - Tofu
  • 225 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 hrnek Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Sherry brandy
  • 5 polévková lžíce Japonská sójová omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1318 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 583.2 mg
  • Vláknina 16863.2 mg
  • Vitamín A 16863.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 10.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně na půlky překrojíme mrkve a cukety. Očistíme klasy kukuřice a na obou koncích pórky. Na čtvrtky rozkrájíme lilky. Na kostky nakrájíme tofu.

  • 2

    Připravíme si těstíčko - smícháme žloutky s vodou, přisypeme 175 g mouky a vyšleháme hustší těsto. Rozehřejeme v pánvi olej.

  • 3

    Zvývající mouku vysypeme na prkénko a obalíme v ní zeleninu a tofu.

  • 4

    Kostky tofu obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova 3 minuty. Poté dáme na papírové ubrousky a udržujeme teplé.

  • 5

    Obalíme v těstíčku kusy zeleniny a smažíme do zlatova 4 minuty. Necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu.

  • 6

    Připravíme si omáčku - smícháme sherry, sójovou omáčku, med, česnek a zázvor.

  • 7

    Smažené tofu a zeleninu podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu