Sladké chřupance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 2 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 152.7 mg
  • Draslík 40.8 mg
  • Vláknina 4287.5 mg
  • Vitamín A 4287.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, máslo (50 g) a vodu. Vše promícháme a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a odložíme na 12 hodin do chladničky.

  • 2

    Druhý den těsto na vále rozválíme na placku o síle asi 0.5 mm a nakrájíme z ní čtverce o rozměru 8 x 8 cm.

  • 3

    V pánvi rozpálíme máslo (50 g) s olejem a placky osmažíme z každé strany dozlatova. Horké posypeme práškovým cukrem smíchaným se skořicovým cukrem. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu