Zapečené makarony Carbonara

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Špagety, Makarony
  • 60 g Šunka parmská
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 20 g Pažitka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 180 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 316.6 mg
  • Draslík 265 mg
  • Vláknina 4912.5 mg
  • Vitamín A 4912.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vytřeme 10 g rozehřátého másla. Rozpálíme gril na střední stupeň.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 3

    V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce a smetanu, přidáme nakrájenou šunku, strouhaný parmazán (3 lžíce si odložíme stranou na ozdobu) a pažitku a směs podle chuti opepříme.

  • 4

    Směs nalijeme na horké těstoviny, přidáme zbylé rozehřáté máslo a průběžně promícháváme a krátce zahříváme, až vaječná směs začne mírně houstnout.

  • 5

    Těstoviny dáme do zapékací mísy, posypeme je zbylým nastrouhaným parmazánem, vložíme na několik minut pod rozehřátý gril a zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu