Špíz ze sýrů v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 163.9 mg
  • Draslík 117.9 mg
  • Vláknina 157.5 mg
  • Vitamín A 157.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry a starší chléb nakrájíme na stejné kostičky a napícháme střídavě na jehly. Poté obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.

  • 2

    Těstíčko připravíme smícháním piva, vajec, mouky a česneku utřeného se solí.

Komentáře k receptu