Makrely se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 28 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 255.7 mg
- Draslík 94.4 mg
- Vláknina 446 mg
- Vitamín A 446 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makrely očistíme a vykucháme. Dáme je vařit do osolené a okyselené vody s kouskem cibule. Makrely nesmíme vařit na prudkém ohni, neboť by se rozpadly. Jakmile jsou uvařené, necháme je vychladit.
-
2
Vychlazené makrely sloupneme z kůže, odkrojíme jim hlavy, rozpůlíme a vyndáme páteř. Takto připravené půlky makrel rozložíme na plochou mísu.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo a poté velmi jemně nasekáme. Nasekaná vejce zamícháme do okyselené smetany a přidáme i jemně nasekanou petrželovou nať.
-
4
Takto připravenou smetanovou omáčku nalijeme na makrely a dáme na několik hodin uložit do chladu.