Vejce s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 130 g Sýr Brynza
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 257 mg
  • Draslík 107.6 mg
  • Vláknina 607.5 mg
  • Vitamín A 607.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme a část nalijeme do 4 misek. Na dno rozdělíme brynzu. Po jednom vejci dáme připravených misek. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme 1 polévkovou lžící smetany.

  • 2

    Misky dáme na hluboký pekáč a zalijeme do půlky vřelou vodou.

  • 3

    Pečeme 10 minut v předehřáté troubě při 200 °C, až bílky zbělají, ale žloutky ještě zůstanou měkké.

  • 4

    2 minuty před skončením pečení vejce posypeme malým množstvím petrželové natě.

Komentáře k receptu