Krupice se sladkou polevou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 11 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 19.6 mg
- Vláknina 3982.5 mg
- Vitamín A 3982.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme špetku soli, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Přilijeme k ní hrnek vody, rozmícháme, povaříme, až vznikne hladká tekutina. Přidáme do ní hřebíček, skořici a cukr. Povaříme asi 15 minut, vyndáme hřebíčky a odstavíme. 
- 
                                3Uvařenou krupici rozdělíme na talíře a polijeme sladkou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        