Hovězí marinované špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 10 g Oregano sušené
  • 150 g Kokosové mléko
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Chilli paprička zelená
  • 1 dl Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 58 mg
  • Draslík 80.1 mg
  • Vláknina 12203.8 mg
  • Vitamín A 12203.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, namočíme do marinády a odložíme do ledničky nejméně na 5 hodin marinovat.

  • 2

    Marináda: Sójovou omáčku vylijeme do misky, přidáme drobně nasekané chilli papričky, kokosové mléko, nastrouhanou kůru z 1 citronu, worcester, vymačkáme šťávu z 1 pomeranče, všechny suroviny dobře rozšleháme.

  • 3

    Marinované maso vyndáváme z marinády a napichujeme na předem ve studené vodě namočené dřevěné špejle.

  • 4

    Rošt potřeme olejem, gril zahřejeme na vysokou teplotu a připravené špízy skládáme na rošt, kde je pečeme asi 30 minut. Špízy po dobu pečení otáčíme, natíráme zbylou marinádou a pečeme je z každé strany.

  • 5

    Upečené špízy dáváme na talíře a posypeme oreganem.

Komentáře k receptu