Jehně s nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Jehněčí maso
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 10 dkg Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 66.2 mg
  • Vláknina 2149 mg
  • Vitamín A 2149 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1930.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nádivka: Rozpuštěné máslo vlijeme do mléka, přidáme žloutky a rozšleháme. Zalijeme nakrájené rohlíky, přisolíme, nemícháme. Po chvilce obrátíme (aby vše nasáklo), zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Do hrudi uděláme kapsu, kterou naplníme nádivkou, zašijeme, osolíme a na másle upečeme do růžova.

Komentáře k receptu