Povidlová omáčka s mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Povidla švestková
  • 15 g Cukr krupice
  • 10 g Citronová kůra
  • 5 g Skořice mletá
  • 50 g Perník
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Rum
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 13.1 mg
  • Vláknina 1877.5 mg
  • Vitamín A 1877.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme povidla, vlijeme mléko a přivedeme k varu. Přilijeme rum, přidáme strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, až se povidla rozvaří. Zahustíme strouhaným perníkem, podle chuti dosladíme cukrem, ještě krátce povaříme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme mlékem.

Komentáře k receptu