Špenátový koláč a sýr feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 800 g Špenát listový čerstvý
  • 150 g Sýr Feta
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 ks Pórek
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Koření Italia
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 218.8 mg
  • Draslík 922.4 mg
  • Vláknina 10909.8 mg
  • Vitamín A 10909.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 2 lžíce rozpuštěného másla dáme nadrobno nakrájený pórek a restujeme v nerezovém hrnci, do světlehněda.

  • 2

    Rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme omyté, okapané a nakrájené listy špenátu a krátce podusíme, přebytečnou vodu vymačkáme přes cedník.

  • 3

    Smícháme dohromady orestovaný pórek, podušený špenát, rozdrobený feta sýr, tvaroh, strouhaný parmezán, rozšlehaná vejce, italské bylinky, nastrouhaný muškátový oříšek a pepř.

  • 4

    Hranatou zapékací misku vymažeme a vlijeme do ní připravenou směs, náplň překryjeme plátem listového těsta, jeho přečnívající okraje odstraníme, potřeme zbylým rozpuštěným máslem, posypeme sezamovými semínky a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 45 minut.

Komentáře k receptu