Salát z avokáda s parmezánem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 26 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 548.8 mg
- Vláknina 15260 mg
- Vitamín A 15260 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Avokáda omyjeme, rozřízneme na polovinu a vyndáme z nich pecku. Oloupeme slupku. Pak všechny poloviny avokáda pokrájíme podélně na tenké plátky. Salát omyjeme, rozdělíme na listy a necháme okapat. Listy salátu naskládáme do talířů. 
- 
                                2V misce si ze 2 lžic vinného octa, oleje a špetky soli prošleháme zálivku, kterou nakapeme na salátové listy. Pak na ně naskládáme plátky avokáda a posypeme je nasekanou petrželovou natí a nastrouhaným parmezánem. Podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        