Ruská velikonoční pascha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 167.1 mg
 - Draslík 84.4 mg
 - Vláknina 447.2 mg
 - Vitamín A 447.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý netučný tvaroh dobře utřeme s 200 g cukru a s máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky do bílé pěny, přidáme k tvarohu, dobře promícháme, dále přimícháme vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Ušleháme šlehačku, zamícháme do tvarohové hmoty a nakonec vmícháme pokrájené kandované ovoce.
 - 
                                2
Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme a paschu zatížíme, aby se dobře slisovala. Poté uložíme na 2 - 3 dny do lednice.
 - 
                                3
Paschu podáváme nakrájenou jako dort, ozdobenou jahodovou nebo malinovou zavařeninou a kandovaným ovocem.