Chřestová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 8 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 168.3 mg
- Vláknina 1581.9 mg
- Vitamín A 1581.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, do které přidáme mletý květ a pepř. Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem. 
- 
                                2Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně 20 minut zvolna vaříme. 
- 
                                3Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme. 
- 
                                4Chřest nakrájíme na kratší kousky, asi 10-15 mm, přidáme jej do procezené polévky, osolíme a v polévce velice krátce povaříme. 
- 
                                5Nakonec do polévky přidáme polévkové koření a důkladně povaříme. 
- 
                                6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        