Dušené telecí s paprikami
Suroviny
- 200 g Telecí kýta
 - 80 ml Voda pitná
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Chilli papričky - vločky
 - 3 špetka Kmín drcený
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 670 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 78 mg
 - Draslík 1001.7 mg
 - Vláknina 3845.8 mg
 - Vitamín A 3845.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Masitou oranžovou a zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, pak papriky pokrájíme na proužky. Očištěné cibule (šalotky) rozpůlíme a pak nakrájíme na tenké proužky.
 - 
                                2
Z telecí omyté a osušené kýty odřežeme 2 plátky, přibližně po 100g. Maso mírně naklepeme, ochutíme solí, chilli, kmínem a zprudka je na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.
 - 
                                3
Poté je vyjmeme z pánve, na omastek dáme cibuli s pokrájenými paprikami. Za stálého míchání zeleninu osmažíme téměř dozlatova. Ochutíme ji solí a bílým pepřem. K paprikám vrátíme maso, podlijeme je vodou a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 20 minut.
 - 
                                4
Telecí plátky poklademe na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr navrstvíme dušené papriky s cibulí, polijeme je výpekem a hned horké podáváme. Dobrou chuť.