Brokolicový nákyp s parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 290.3 mg
 - Draslík 502.9 mg
 - Vláknina 6874 mg
 - Vitamín A 6874 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 111.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 638.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme mouku, krátce zamícháme a přilijeme vroucí mléko. Mícháme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Očištěnou brokolici nakrájíme na malé kousky. Žloutky rozmícháme s trochou soli a vmícháme do vychladlé směsi. Přidáme brokolici, nastrouhaný sýr a pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                3
Směs vložíme do vhodné nádoby vymazané máslem a vysypané strouhankou. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 20 minut.
 - 
                                4
Hotový nákyp necháme ještě 10 minut odpočinout, potom podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
