Jehněčí maso po albánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 800 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 794 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 444.2 mg
  • Draslík 889.4 mg
  • Vláknina 472.5 mg
  • Vitamín A 472.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí maso osolíme a upečeme v troubě doměkka. Upečené maso rozdělíme na porce a vložíme zpět do výpeku.

  • 2

    V kyselé smetaně rozšleháme vejce, přidáme česnek utřený se solí a nasekanou petrželku. Promícháme, vlijeme na maso a zapečeme.

  • 3

    Podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu